N

Notícies

Xerrada de Miquel Martín i Serra

Comencem un nou curs amb un projecte que va quedar interromput, com molts altres, per la pandèmia. Era un projecte que ens feia molta il·lusió i que consistia a rebre els nostres alumnes de batxillerat amb una xerrada d’algun autor reconegut. De seguida vam pensar en l’escriptor begurenc Miquel Martín i Serra que, segons el diari Ara, és “la descoberta literària del 2020” per La drecera, la seva darrera novel·la.

De fet, però, en Miquel ja fa força temps que escriu: va començar al 1996 amb el recull de contes Hi ha amors que maten i li han seguit llibres de llegendes, i estudis i treballs sobre Joan Vinyoli. També ha publicat novel·les, com ara, Cabells de medusa (2007), entre moltes altres. Al 2018 va quedar finalista al premi Just M. Casero i, amb La drecera, ha obtingut el premi de Narrativa Maria Àngels Anglada (2021).

I finalment, dilluns passat, dia 12 de setembre, els nostres alumnes de 1r de batxillerat van poder escoltar en Miquel Martín i Serra, que els va parlar de cultura, del talent personal de cadascú, de les nostres motivacions i sobretot, del valor de la lectura i de la llengua en l’estructuració del nostre pensament i del nostre esperit crític.

Volem donar les gràcies a en Miquel, i també volem desitjar a la nova promoció d’alumnes de batxillerat molta sort i il·lusió en aquesta nova etapa que tot just acaben d’encetar.

Torna