N

Notícies

Participació en la Guia de Ciència Ciutadana i Natura

El nostre institut participa en la guia de ciència ciutadana i natura

Aquest mes de març ha sortit publicada la Guia de Ciència ciutadana i natura, un repte per a l’educació per a la sostenibilitat.

Aquesta guia ha estat Impulsada i coordinada pel Servei d’Educació Ambiental del Departament i elaborada per la Fundació Catalana de l’Esplai, i aborda les potencialitats i l’impacte educatiu que tenen els projectes de ciència ciutadana per descobrir i conèixer la natura que ens envolta i per motivar, empoderar i comprometre infants i joves en la protecció de la biodiversitat.

Podeu consultar la guia en el següent enllaç .

A la guia podeu veure com des de l’Institut Baix Empordà hem explicat la nostra experiència en la participació en el projecte de ciència ciutadana, Microplàstics watchers.

El curs 2019/2020 vam començar a participar en aquest projecte amb l’alumnat de 2n d’ESO. Al llarg del curs realitzem 6 mostrejos que s’intenten organitzar fent un mostreig cada mes i mig. D’aquesta manera fem un seguiment de la platja al llarg de tot el curs escolar.

Aquest curs 2021/2022, ens hem coordinat amb els centres de secundària de Palafrugell per fer un seguiment de la platja conjunt. D’aquesta manera tots els centres de secundària de Palafrugell participem en el mateix projecte.

Els resultats dels mostrejos que fem cada mes, es troben publicats a la web observadoresdelmar.es

Torna