PFI PTT – AUXILIAR DE SERVEIS DE RESTAURACIÓ I CUINA

Finalitats

Aquests estudis capaciten per dur a terme operacions bàsiques de preparació i conservació d’elaboracions culinàries senzilles, així com les operacions de preparació i presentació d’aliments i begudes en establiments de restauració, assistint en els processos de servei i atenció al client.

Característiques:

  • Perfil professional: Auxiliar d’hoteleria: cuina i serveis de restauració
  • Codi:  PFI HT03
  • Família professional: Hoteleria i turisme
  • Títol de referència: títol professional bàsic en cuina i restauració
  • Durada total: 1000 hores

Requisits per accedir-hi:

  • Tenir, com a mínim, 16 anys i, com a màxim 21, durant l’any d’inici del programa.
  • No estar treballant
  • No haver obtingut el títol de graduat en educació secundària obligatòria.

Més informació i calendari per la preinscripció

Continguts

 I. MÒDULS DE FORMACIÓ PROFESSIONAL

  • Mòduls de formació professional (entre 615 i 665 hores)
    • Tècniques Elementals de Servei
    • Processos Bàsics de Preparació d’Aliments i Begudes
    • Aprovisionament, Preelaboració i Conservació Culinàries
    • Elaboració Culinària Bàsica
    • Projecte Integrat
    • Formació Bàsica en Prevenció de Riscos Laborals
    • Formació Pràctica en Empreses (mínim 180 hores)

II. MÒDULS DE FORMACIÓ GENERAL

  • Mòduls de formació general (entre 295 i 345 hores)
    • Estratègies i Eines de Comunicació
    • Entorn Social i Territorial
    • Estratègies i Eines Matemàtiques
    • Incorporació al Món Professional

Certificació

L’alumne/a que aprova el curs obté un certificat acadèmic i professional que conté la qualificació final obtinguda en el programa de formació i inserció (PFI) i acredita les competències professionals assolides.

I DESPRÉS?

De què podré treballar amb aquest títol?

Les ocupacions i llocs de treball més rellevants són els següents:

  • Auxiliar o ajudant de cuina i de col·lectivitats
  • Auxiliar o ajudant de cambrer/a en bar – cafeteria
  • Auxiliar o ajudant de cambrer/a en sala
  • Auxiliar o ajudant de bàrman
  • Ajudant d’economat d’unitats de producció i servei d’aliments i begudes
  • Auxiliar o ajudant de cuina en establiments on l’oferta estigui composta per elaboracions senzilles i ràpides (tapes, plats combinats, entre altres)

Continuïtat

  • Accedir a Cicles Formatius de Grau Mitjà havent superat el PFI-PTT i el curs de formació específic per a l’accés als Cicles Formatius de Grau Mitjà (CAM).
  • Presentar-se a la prova d’accés als cicles formatius de grau mitjà.
  • Accés als centres de formació d’adults per obtenir el GESO, sense complir el requisit de tenir 18 anys.
  • Preinscripció a un curs de professional ocupacional per obtenir un certificat de professionalitat.

El Departament d’Educació ha creat llocs web on hi més informació sobre els PFI i del perfil d’auxiliar d’hoteleria : cuina i serveis de restauració

Galeria