N

Notícies

Els joves prodigis del còctel de l’Institut Baix Empordà a l’Hospitalet de Llobregat

El passat diumenge 22 d’abril es va celebrar el 34è Concurs de Cocteleria per a Joves Professionals Trofeu Ciutat de l’Hospitalet a l’Hotel Porta Fira. Aquest concurs de cocteleria és organitzat per l’Ajuntament d’Hospitalet de Llobregat a través del Centre de Formació d’Hostaleria Municipal i compta amb la col·laboració del Club del Bàrman de Catalunya. S’ha convertit en una tradició anual i forma part de les festes de primavera de la localitat.

El nostre institut s’hi ha veure representat pels nostres alumnes: Ainhoa Sánchez i Mourad Krichi, alumnes de cicle formatiu de grau mig de sala i serveis de restauració.

L’Ainhoa va elaborar el còctel “Flors i Violes”, en honor a Palafrugell, un còctel que porta: tequila de la casa Patrón, vermut francès Noilly Prat Ambré, xarop de llimona Monin, suc de taronja natural i es perfuma amb un amarg d’angostura.

Per altra banda, en Mourad va presentar-nos el “Còctel Catalonia”, en honor a les seves quatre províncies. Aquest còctel s’elabora amb: vermut negre de Reus, brandi Torres 15, ratafia reserva de la Pobla de Segur i suc de poma de Girona; quatre ingredients per a quatre províncies.

Els nostres estudiants van treballar molt en l’elaboració dels seus còctels i van gaudir molt de la jornada, obtenint uns molt bons resultats en la classificació del concurs.

Aquest any, el concurs de cocteleria ha coincidit amb la revetlla de Sant Jordi i per tant les referències a la festivitat catalana hi ha estat presents. Aquest concurs ha estat una molt bona ocasió per veure propostes atrevides amb una gran varietat i una nombrosa representació de diferents escoles del territori: Tona, Terrassa, Girona, Palafrugell, Barcelona, entre d’altres.

Torna