N

Notícies

Conferència sobre el llibre “L’alegria que passa” de Santiago Rusiñol

El divendres 19 de novembre la Carla Riera, una jove investigadora de la Universitat de Girona, va fer una conferència sobre el llibre L’alegria que passa de Santiago Rusiñol als estudiants de la matèria optativa de Literatura Catalana de 1r de Batxillerat.

La sessió s’emmarca dins de la setena edició del programa “Llengua i literatura catalanes a Batxillerat” que pretén apropar el món de la Universitat als estudiants de Batxillerat de les comarques gironines.

En aquesta conferència la Carla Riera va traçar un recorregut pel corrent simbolista del Modernisme català en què Santiago Rusiñol va tenir un paper rellevant, i va oferir als estudiants un conjunt d’eines precises per analitzar la lectura del llibre.

De ben segur que aquesta xerrada ha ajudat a comprendre tots els ressons socials, històrics, culturals i literaris que s’expressen darrere la declaració que el personatge anomenat Clown, el protagonista de L’alegria que passa i l’alter ego de Rusiñol, pronuncia enmig d’una plaça endormiscada d’un poble somnolent amb vilatans ensonyats: «Ser lliure! Dir: Tot és meu! Dir: No tinc parets que m’ofeguin, no tinc arrels ni afeccions; la vida és meva, sense destorbs ni barreres, ampla i oberta de bat a bat».

En aquesta frase clama el nou concepte d’artista que el Modernisme va desvetllar davant d’una societat tradicional.

Torna