PFI PTT – AUXILIAR DE SERVEIS DE RESTAURACIÓ I CUINA
Finalitats
Aquests estudis capaciten per dur a terme operacions bàsiques de preparació i conservació d’elaboracions culinàries senzilles, així com les operacions de preparació i presentació d’aliments i begudes en establiments de restauració, assistint en els processos de servei i atenció al client.
Característiques:
- Perfil professional: Auxiliar d’hoteleria: cuina i serveis de restauració
- Codi: PFI HT03
- Família professional: Hoteleria i turisme
- Títol de referència: títol professional bàsic en cuina i restauració
- Durada total: 1000 hores
Requisits per accedir-hi:
- Tenir, com a mínim, 16 anys i, com a màxim 21, durant l’any d’inici del programa.
- No estar treballant
- No haver obtingut el títol de graduat en educació secundària obligatòria.
Més informació i calendari per la preinscripció
Continguts
I. MÒDULS DE FORMACIÓ PROFESSIONAL
- Mòduls de formació professional (entre 615 i 665 hores)
- Tècniques Elementals de Servei
- Processos Bàsics de Preparació d’Aliments i Begudes
- Aprovisionament, Preelaboració i Conservació Culinàries
- Elaboració Culinària Bàsica
- Projecte Integrat
- Formació Bàsica en Prevenció de Riscos Laborals
- Formació Pràctica en Empreses (mínim 180 hores)
II. MÒDULS DE FORMACIÓ GENERAL
- Mòduls de formació general (entre 295 i 345 hores)
- Estratègies i Eines de Comunicació
- Entorn Social i Territorial
- Estratègies i Eines Matemàtiques
- Incorporació al Món Professional
Certificació
L’alumne/a que aprova el curs obté un certificat acadèmic i professional que conté la qualificació final obtinguda en el programa de formació i inserció (PFI) i acredita les competències professionals assolides.
I DESPRÉS?
De què podré treballar amb aquest títol?
Les ocupacions i llocs de treball més rellevants són els següents:
- Auxiliar o ajudant de cuina i de col·lectivitats
- Auxiliar o ajudant de cambrer/a en bar – cafeteria
- Auxiliar o ajudant de cambrer/a en sala
- Auxiliar o ajudant de bàrman
- Ajudant d’economat d’unitats de producció i servei d’aliments i begudes
- Auxiliar o ajudant de cuina en establiments on l’oferta estigui composta per elaboracions senzilles i ràpides (tapes, plats combinats, entre altres)
Continuïtat
- Accedir a Cicles Formatius de Grau Mitjà havent superat el PFI-PTT i el curs de formació específic per a l’accés als Cicles Formatius de Grau Mitjà (CAM).
- Presentar-se a la prova d’accés als cicles formatius de grau mitjà.
- Accés als centres de formació d’adults per obtenir el GESO, sense complir el requisit de tenir 18 anys.
- Preinscripció a un curs de professional ocupacional per obtenir un certificat de professionalitat.
El Departament d’Educació ha creat llocs web on hi més informació sobre els PFI i del perfil d’auxiliar d’hoteleria : cuina i serveis de restauració