N

Notícies

Xerrada Cafè Cornellà

Fa pocs dies, els alumnes de cuina i sala de l’INS Baix Empordà, vam tenir l’honor de rebre la visita de la barista Trainer de Cafès Cornellà, Imma Vila. L’empresa gironina proveïdora de cafès va néixer l’any 1920 fruit de l’aventura industrial dels germans Cornellà que posaren en marxa la primera planta de torrefacció a Girona. Avui, gairebé un segle més tard, aquesta empresa segueix subministrant productes, ingredients i sistemes per tal d’aconseguir la millor satisfacció del sector de l’hostaleria, aspirant a ser el proveïdor predilecte de cafè, a través de la qualitat i la rendibilitat dels seus productes.

L’Imma ens va venir a explicar les tècniques d’un bon barista. La paraula barista té els seus orígens en la llengua italiana i defineix un dels professionals més importants en el sector de l’hostaleria, que mitjançant unes tècniques, desprèn passió i és capaç de transformar l’aroma del cafè en beguda.

Cafès Cornellà té un sistema integral de qualitat, anomenat S.I.Q., que garanteix que el gra que serveixen sigui un cafè, net, fresc i en perfectes condicions, perquè traslladi tota l’aroma en una tassa de cafè. Un sistema de millora contínua que comença per una qualitat constant, una formació barista progressiva, un manteniment preventiu de la maquinària i culmina quan el client és conscient que amb aquest sistema millora la seva rendibilitat.

Un dels aspectes que ens va quedar més clar és que el barista ha de conèixer el seu cafè i ha de saber com treballar-lo. És important saber que un percentatge elevat de la qualitat del cafè que s’ofereix depèn de la persona que el fa i també cal tenir en compte que el millor cafè és aquell que es mol i es fa al moment.

Estem molt contents d’aquesta visita, entre moltes d’altres coses hem après que el cafè s’oxida, que la llum del sol l’afecta i que el clima i la temperatura són factors que fan variar el gust i la qualitat del producte.

Per acabar amb l’explicació, l’Imma ens va fer entrar en pràctica endinsant-nos en “l’art-latte”, una famosa tècnica de presentació de cafès que, a més de ser vistosa, aporta un toc cremós i deliciós a aquesta beguda. La pràctica, la paciència, la dedicació i l’esforç són els ingredients més importants per tal de dominar-la.

Torna