PFI – AUXILIAR D’HOTELERIA: CUINA I SERVEIS DE RESTAURACIÓ

Finalitats

Aquests estudis capaciten per dur a terme operacions bàsiques de preparació i conservació d’elaboracions culinàries senzilles, així com les operacions de preparació i presentació d’aliments i begudes en establiments de restauració, assistint en els processos de servei i atenció al client.

Característiques:

  • Perfil professional: Professional bàsic d’hoteleria.
  • Codi:  PFI HT03
  • Família professional: Hoteleria i turisme
  • Títol de referència: Auxiliar d’Hoteleria: Cuina i Serveis de Restauració
  • Durada total: 1000 hores

Requisits per accedir-hi:

  • Tenir, com a mínim, 16 anys i, com a màxim 21, durant l’any d’inici del programa.
  • No estar treballant
  • No haver obtingut el títol de graduat en educació secundària obligatòria.

Tota la informació sobre les preinscripcions la trobareu a: http://www.gencat.cat/preinscripcio/

Continguts

 I. MÒDULS DE FORMACIÓ PROFESSIONAL

  • Mòduls de formació professional (entre 615 i 665 hores)
    • Tècniques Elementals de Servei
    • Processos Bàsics de Preparació d’Aliments i Begudes
    • Aprovisionament, Preelaboració i Conservació Culinàries
    • Elaboració Culinària Bàsica
    • Projecte Integrat
    • Formació Bàsica en Prevenció de Riscos Laborals
    • Formació Pràctica en Empreses (mínim 180 hores)

II. MÒDULS DE FORMACIÓ GENERAL

  • Mòduls de formació general (entre 295 i 345 hores)
    • Estratègies i Eines de Comunicació
    • Entorn Social i Territorial
    • Estratègies i Eines Matemàtiques
    • Incorporació al Món Professional

I DESPRÉS?

De què podré treballar amb aquest títol?

Les ocupacions i llocs de treball més rellevants són els següents:

  • Auxiliar i/o ajudant de cuina i de col·lectivitats
  • Ajudant de cambrer/a, de bar o d’economat
  • Empleat/ada de petit establiment de restauració
  • Empleat/ada d’economat d’unitats de producció i servei d’aliments i begudes

Continuïtat

  • Certificació acadèmica i professional que conté la qualificació final obtinguda en el programa de formació i inserció (PFI) i acredita les competències professionals assolides.
  • Millors possibilitats per a la superació de la prova d’accés als cicles formatius de grau mitjà.
  • Reconeixement dels mòduls professionals superats en el programa de formació i inserció (PFI) per a l’obtenció del títol professional bàsic associat al perfil
  • Accés als centres de formació d’adults per obtenir el GESO, sense complir el requisit de tenir 18 anys.

La Generalitat de Catalunya ha preparat una web en la qual hi ha més detalls.

Galeria