N

Notícies

Xerrada sobre productes de proximitat

El passat 12 de desembre, els alumnes de cicle de grau mig en cuina i serveis de restauració i també els de superior de direcció de cuina, vam tenir el plaer de rebre la visita de Jaume Bertran.

Jaume Bertran, viticultor i agricultor, és propietari de la bodega Tayaimgut a la població de Sant Joan de Mediona (Alt Penedès).

En Jaume ens va venir a parlar sobre els productes de proximitat. La venda de proximitat és un distintiu creat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat que acredita i identifica els productes procedents de les explotacions catalanes.

Aquesta acreditació va ser aprovada pel govern l’any 2013 amb la intenció de potenciar la venda, ajudar a maximitzar els esforços de foment i la promoció de productes de temporada, millorar la sensibilitat envers l’entorn, reduir la petjada de carboni i conservar el paisatge.

Alguns dels consells que vam rebre, sobre l’adquisició dels productes pel nostre restaurant, són: optar pels productes de temporada (saludables, frescos, de bon cuinar i amb més sabor), ser capaços, com a professionals del sector, de determinar la qualitat d’un producte i garantir que el nostre personal estigui ben format per explicar al detall tot allò que serveix.

La sessió va finalitzar amb una copa de vi blanc, moment que Jaume Bertran va aprofitar per donar-nos algunes pinzellades sobre el color, el gust i la informació que trobem en els seus vins de proximitat.

Agraïm molt la seva visita i volem dir que hem quedat molt satisfets dels aprenentatges adquirits aquest dia.

Torna