N

Notícies

L’arbre de la vida a l’Institut Baix Empordà

La setmana del 18 al 22 de Novembre, l’Institut Baix Empordà va celebrar la Setmana Europea de la Prevenció de Residus participant al projecte “Bosc de la Vida” per conscienciar sobre la facilitat de realitzar accions positives cap el medi ambient amb la col•laboració d’alumnes de diferents cursos.
Aquest projecte es basa en l’Arbre de la Vida que s’inspira en una antiga creença japonesa segons la qual hi ha un fil vermell invisible que connecta les persones que estan predestinades a conèixer-se.

Tant l’alumnat com el professorat vam apostar per reutilitzar uns penjadors de metall que van realitzar els de PFI de Serralleria, perquè tenen forma semblant a la d’un arbre.
Durant l’hora del pati i algunes hores d’Escoles Verdes, els alumnes varen escriure a cartolines de diferents colors, un missatge d’algunes de les accions satisfactòries que fan cap el medi ambient.
Tenim 4 arbres diferents amb 4 temàtiques diferents: Reduir el material escolar (taronja), disminuir el consum d’aigua (blau), millorar l’estalvi energètic (groc) i festes sense residus (verd).
Els arbres estaven exposats en punts de molt trànsit de persones com: el pati, l’entrada de l’institut i la sortida del pati, de forma que es poguessin llegir.

L’activitat ha estat un èxit i creiem que ha estat útil per difondre idees cap a la reducció de residus.
Agraïm a tots els qui han participat al projecte i sobretot als alumnes d’Escoles Verdes de 1er, 2on i 4rt, per posar l’interès necessari per realitzar-lo.

Torna