N

Notícies

Un centenar d’alumnes han rebut formació teòrica i pràctica de suport vital bàsic

Durant el mes d’abril un centenar d’alumnes de l’institut Baix Empordà han pogut realitzar pràctiques de Suport Vital Bàsic.

Sabies que un 80% de les aturades cardiorespiratòries són extra hospitalàries, sovint tenen lloc amb un familiar o un amic al costat i només un 15% reben reanimació cardiopulmonar?
Sabies que si davant d’una aturada cardiorespiratòria actuem realitzant una reanimació cardiopulmonar, l’índex de supervivència és entre dos i tres vegades més gran que quan no s’inicia la reanimació?
Sabies que una reanimació cardiopulmonar realitzada correctament aconsegueix una supervivència vint vegades més gran que quan es realitza de manera incorrecta?

En el marc del projecte “Davant d’una aturada cardiorespiratòria tu també pots ajudar”, aquest curs acadèmic alumnes de l’Institut Baix Empordà han rebut formació teòrica i pràctica de Suport Vital Bàsic.

Gràcies al Consell Català de Ressuscitació (CCR) i el departament d’Educació, professorat dels departaments de Biologia i de Formació i Orientació Laboral del centre han realitzat formació de reciclatge teòrica i també pràctica de Suport Vital Bàsic. Posteriorment, i fent ús del material del centre de recursos de la Bisbal d’Empordà, un centenar d’alumnes han pogut complementar les sessions teòriques, que fins ara es realitzaven a l’aula, amb sessions pràctiques on han pogut aplicar tot el que havien estudiat. Us deixem algunes imatges de les sessions pràctiques on podeu veure l’alumnat fent ús dels maniquins i dels desfibril·ladors del centre de recursos amb què es van realitzar les sessions pràctiques.

Torna