N

Notícies

Què hem fet aquest curs Els alumnes de primer i de segon curs del Cicle de Grau Mitjà de Gestió Administrativa a l’àmbit jurídic?

El dia 18 de desembre vam anar a visitar les instal·lacions dels Jutjats de La Bisbal, ens van explicar i mostrar tots els  4 jutjats de primera instància i instrucció, així com el Registre Civil i les sales de vista. Vam arrodonir la sortida amb la visita a la Comissaria dels Mossos d’esquadra, on en Manel ens va explicar quines són les seves funcions i com funciona una comissaria.

El dia 16 de febrer un mosso de la Unitat d’atenció a la víctima de la violència de gènere de la comissaria de la Bisbal ens va explicar els tràmits policials que es duen a terme en els casos de violència domèstica i de gènere.

El dijous 1 de març, vam rebre la visita  de l’advocat Sr. Miquel Raya, qui els va fer una xerrada, del dia a dia de la tasca de l’advocat.

Es va tractar temes com: política de privacitat de les dades, i conceptes pròpiament jurídics com la vènia, la quota litis, la provisió de fons, la minuta…

Va ser una sessió diferent i didàctica. Li vam estar molt agraïts.

El 12 de març fèiem una visita guiada a la Ciutat de la Justícia a Barcelona. Alguns alumnes van tenir l’oportunitat d’entrar a la sala de vistes a presenciar com es portaven a terme alguns judicis.

El dia 3 de maig vam poder assistir a dues vistes a l’Audiència Provincial de Girona secció 3, i en cadascuna els magistrats, el fiscal i l’advocat de la defensa ens van fer les explicacions i aclariments oportuns per entendre el seu funcionament i el que havia succeït abans de pronunciar “visto”, en termes jurídics, a punt per sentència.

Torna