PFI PTT AUXILIAR DE VIVERS I JARDINS
Segon trimestre curs 2020-2021

A finals del primer trimestre, ens va arribar una proposta per part de l’àvia d’un alumne: col·laborar en una de les campanyes de donació de sang del Banc de Sang. Ella n’és voluntària i coneixia escoles que feien aquesta col·laboració; va pensar que l’alumnat del PTT també tenia molt per aportar i podia ser un projecte gratificant per ells. La veritat és que no es va equivocar, col·laborar en aquesta campanya ens ha aportat molt:

  • Hem pres consciència de la necessitat que hi hagi donants de sang.
  • Hem conegut com treballa el banc de sang.
  • Hem après aspectes relacionats amb la sang (components, grups sanguinis…).
  • Hem posat en pràctica les competències professionals de jardineria i floristeria elaborant un detall pels donants de sang i creant una decoració a l’entrada del Centre Municipal d’Educació.
  • Hem recordat i posat en pràctica valors com la solidaritat, el respecte, la implicació en una causa, el treball en equip, esforç…
  • Ens ha permès treballar competències generals de la formació del PFI-PTT:
Comunicació Matemàtiques Entorn social i territorial
o    Comprensió oral de la xerrada que ens va venir a fer el banc de sang

o    Comprensió escrita sobre el tema

o    Producció escrita sobre la diferents temes relacionats amb la campanya

o    Preparar i fer entrevistes

o    Cercar d’informació

o    Plasmar la informació en infografies, cartells…

o  Extreure i interpretar els resultats de les entrevistes i del donants el dia de la campanya

o  Interpretar taules i gràfics

o  Construir gràfics

o  Calcular percentatges

o  Resoldre problemes

 

Localitzar els hospitals on es pot donar sang cada dia.

 

Però sobretot, hem contribuït en la campanya de difusió esbrinant qui pot ser donant de sang, desmuntant creences… i fent difusió d’aquesta informació a través d’instagram, tríptics i persones conegudes. Això ha afavorit que aquest any es superessin el centenar de donants en la campanya del 20 de febrer a Palafrugell i que més persones joves anessin a donar sang (informació extreta de la notícia publicada a Radio Palafrugell: https://radiopalafrugell.cat/palafrugell-tanca-inscripcions-a-la-campanya-de-donacio-de-sang/).

Aquests resultats ens han donant una gran satisfacció perquè l’alumnat ha sentit que ha estat possible gràcies al seu esforç i contribució. També han pres consciència de la importància de donar sang i els ha alegrat que tantes persones fessin que la campanya fos un èxit. Fins al punt, ha fet que algun dels alumnes fos donant de sang per primera vegada i que hagin proposat de trobar-se l’any vinent a la següent campanya del municipi perquè hi haurà més alumnes majors d’edat que també podran ser donants de sang.

Gràcies doncs a la Bavi per fer-nos arribar aquesta proposta i al Banc de Sang per acceptar la nostra col·laboració. Ha estat un aprenentatge significatiu, aplicat a la realitat, transversal en moltes matèries i ple de valors.

Esperem repetir aquesta col·laboració amb l’alumnat del curs vinent.