FORMACIÓ OCUPACIONAL: CERTIFICAT DE PROFESSIONALITAT DE REBOSTERIA
Finalitat
Els certificats de professionalitat són documents oficials que acrediten les competències professionals i garanteixen que la persona que l’obté té els coneixements, les habilitats i les aptituds per desenvolupar una activitat laboral d’acord amb les exigències del mercat de treball.
Amb aquests estudis aprendràs a preelaborar, preparar, presentar i conservar tota mena de productes de rebosteria i a definir les seves ofertes tot aplicant amb autonomia les tècniques corresponents així com aconseguir la qualitat i els objectius econòmics establerts. Tot això, respectant les normes i pràctiques de seguretat i higiene en la manipulació d’aliments.
Característiques:
- Perfil professional: Professional bàsic de rebosteria
- Codi: HOTR0509
- Família professional: Hoteleria i turisme
- Títol de referència: Certificat de professionalitat de rebosteria
- Durada total: 420 hores de formació a l’institut i 80 de formació a l’empresa
Requisits per accedir-hi:
- Haver obtingut el títol de graduat en educació secundària obligatòria o disposar d’un certificat professional de nivell 1 de la mateixa família.
Si necessiteu més informació sobre les preinscripcions podeu adreçar-vos a insbaixemporda@xtec.cat o a otg_labisbal.soc@gencat.cat
Pla d’estudis
- Continguts
- Ofertes de rebosteria, aprovisionament intern i control de consums. (60 hores)
- Seguretat, higiene i protecció ambiental a l’hostaleria. (60 hores)
- Productes de rebosteria. (180 hores)
- Elaboracions bàsiques per a pastisseria – rebosteria. (120 hores)
- Mòdul de pràctiques professionals no laborals (80 hores)
Trobareu informació més detallada sobre aquesta formació al lloc web del SEPE .
I DESPRÉS?
De què podré treballar amb aquest títol?
Les ocupacions i llocs de treball més rellevants són els següents:
- Pastisser.
- Treballador de l’elaboració de caramels i dolços.
- Treballador de l’elaboració de productes de cacau i xocolata.
- Reboster.
- Pastisser en general.
- Elaborador-decorador de pastissos.
Continuïtat
- Certificació acadèmica i professional que acredita les competències professionals assolides.
- Accés directe als Cicles Formatius de Grau Mitjà.
- Reconeixement dels mòduls professionals superats per a l’obtenció del títol professional bàsic associat al perfil