FORMACIÓ OCUPACIONAL: CERTIFICAT DE PROFESSIONALITAT DE REBOSTERIA

Finalitat

Els certificats de professionalitat són documents oficials que acrediten les competències professionals i garanteixen que la persona que l’obté té els coneixements, les habilitats i les aptituds per desenvolupar una activitat laboral d’acord amb les exigències del mercat de treball.

Amb aquests estudis aprendràs a preelaborar, preparar, presentar i conservar tota mena de productes de rebosteria i a definir les seves ofertes tot aplicant amb autonomia les tècniques corresponents així com aconseguir la qualitat i els objectius econòmics establerts. Tot això, respectant les normes i pràctiques de seguretat i higiene en la manipulació d’aliments.

Característiques:

  • Perfil professional: Professional bàsic de rebosteria
  • Codi:  HOTR0509
  • Família professional: Hoteleria i turisme
  • Títol de referència: Certificat de professionalitat de rebosteria
  • Durada total:  420 hores de formació a l’institut i 80 de formació a l’empresa

Requisits per accedir-hi:

  • Haver obtingut el títol de graduat en educació secundària obligatòria o disposar d’un certificat professional de nivell 1 de la mateixa família.

Si necessiteu més informació sobre les preinscripcions podeu adreçar-vos a insbaixemporda@xtec.cat o a otg_labisbal.soc@gencat.cat

Pla d’estudis

  • Continguts
    • Ofertes de rebosteria, aprovisionament intern i control de consums. (60 hores)
    • Seguretat, higiene i protecció ambiental a l’hostaleria. (60 hores)
    • Productes de rebosteria. (180 hores)
    • Elaboracions bàsiques per a pastisseria – rebosteria. (120 hores)
    • Mòdul de pràctiques professionals no laborals (80 hores)

  • Trobareu informació més detallada sobre aquesta formació al lloc web del SEPE .

I DESPRÉS?

De què podré treballar amb aquest títol?

Les ocupacions i llocs de treball més rellevants són els següents:

  • Pastisser.
  • Treballador de l’elaboració de caramels i dolços.
  • Treballador de l’elaboració de productes de cacau i xocolata.
  • Reboster.
  • Pastisser en general.
  • Elaborador-decorador de pastissos.

Continuïtat

  • Certificació acadèmica i professional que  acredita les competències professionals assolides.
  • Accés directe als Cicles Formatius de Grau Mitjà.
  • Reconeixement dels mòduls professionals superats per a l’obtenció del títol professional bàsic associat al perfil

Galeria