N

Notícies

Álvaro Jabalera, jove estudiant de l’INS Baix Empordà, es queda a les portes de Madrid

L’estudiant es va emportar una més que merescuda plata en les semifinals de cocteleria “Inter Escuelas Get Started” organitzat per la prestigiosa importadora i distribuïdora de begudes del món hostaler OTC Group.

El passat dilluns 22 de gener, l’Álvaro Jabalera, jove estudiant del cicle de serveis de restauració i també de cuina de l’Institut Baix Empordà de Palafrugell, va viure el gran repte de participar en les semifinals de Catalunya i Aragó del segon concurs de cocteleria “Inter Escuelas: Get Started”. El jove begurenc de només 16 anys va obtenir un merescut segon lloc. D’aquestes semifinals regionals en surten els 9 representants de diferents regions que acabaran participant a la final de Madrid. La competició “Inter Escuelas” es va crear per OTC Group amb l’objectiu d’expandir la cultura de la cocteleria per les millors escoles d’hostaleria del país i aquest any celebra la seva segona edició. En aquesta ocasió, l’alumne va estar acompanyat pel seu professor de sala Alfons Rius, impulsor d’iniciatives entusiastes per tal d’estimular la pràctica i la professionalització dels seus estudiants de cares al sector hostaler. El concurs, que va tenir lloc a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Barcelona, consistia en l’elaboració d’un còctel sense alcohol i un còctel amb alcohol maridat amb una tapa. Per a l’execució dels còctels el protagonista era l’alumne, però per a la tapa de Per a la prova d’especialitat “Còctel sense alcohol”, l’Álvaro va preparar un còctel sense alcohol per a la primera execució que han batejat amb el nom de còctel “Tikiwi”. Es tracta d’un còctel molt exòtic que porta xarop de plàtan groc, puré de kiwi i es completa amb una escuma de taronja, physalis i plàtan caramel·litzat. Per a la segona prova el professor va treballar colze a colze amb l’alumne de l’INS Baix Empordà que l’alumne va fer una versió del famós còctel florentí “Negroni”, de caràcter amarg, desafiant i complex. L’han anomenat còctel “Mononi”, elogiant la marca de begudes francesa Monin i s’elabora amb xarop de bíter Monin, vermut vermell de reserva de la prestigiosa marca de vermuts Miró de Reus i ginebra Londinense de la marca Tanqueray, amb un twist de taronja que completa la seva imatge sofisticada. El professor Alfons Rius va encarregar-se del maridatge, elaborant una tapa que porta el nom de “Capritx de l’Empordà”. Una tapa dissenyada pel departament de pastisseria de l’institut que s’inspira en els productes de proximitat empordanesos i realça el seu sabor si la combinem amb el còctel. El “Capritx de l’Empordà” és una cullera amb una base de poma confitada acompanyada de recuit de cabra, coronada amb botifarra dolça també confitada i acabada amb un toc de pebre rosa i unes gotetes de gelatina de vi. Segurament les ganes, l’esforç i l’entusiasme de l’Álvaro, sense oblidar-nos del recolzament que ha tingut per part dels seus familiars, professors i del propi centre educatiu, l’han ajudat a aconseguir aquest merescut èxit. El nostre desig és que sigui una de les moltes victòries que aconsegueixi aquest jove d’idees molt clares i somnis prometedors.

Torna