N

Notícies

El departament de ciències organitzà la 2a Setmana de la Ciència

Del 14 al 21 de novembre, l’INS Baix Empordà va celebrar la Setmana de la Ciència. Per celebrar aquest esdeveniment el Departament de Ciències va programar activitats pels diferents nivells d’ESO i Batxillerat.

Les activitats que es van dur a terme varen ser les següents:

Activitats de 1r d’ESO

L’alumnat de 1r d’ESO va fer una activitat a càrrec de Cel obert, que van portar un planetari mòbil i vàrem aprendre moltes coses sobre el sistema solar i les sondes que utilitzem els humans per poder estudiar-lo. Va ser molt interessant poder veure l’espai sense moure’ns de dins l’institut. També vàrem aprendre, a partir d’experiments, el funcionament de la densitat dels fluids i les diferents formes que agafen les ones sonores, depenent de la seva freqüència.

Activitat de 2n d’ESO

L’alumnat de 2n d’ESO va participar amb l’activitat anomenada Fira de la Ciència. En aquesta, els/les alumnes de segon d’ESO varen fer diferents experiments davant d’un públic molt especial: l’alumnat de diferents escoles de primària. L’acte es va fer al Pavelló Municipal.

Activitat de 3r d’ESO

Els alumnes de 3r ESO van disfrutar moltíssim d’un taller d’experiments de Química de la mà d’Aythami Soto, de la Facultat de Química de la Universitat de Girona.
El seu taller, Reacciona i explota és un projecte de divulgació científica que permet descobrir la cara més atractiva de la química als estudiants. Consisteix en la realització d’experiments de química recreativa. Els alumnes senten un especial interès pels experiments sorprenents i espectaculars, amb canvis de color, llum, soroll, fum…

Activitat de 4t d’ESO

L’alumnat de 4rt d’ESO va assistir a una xerrada de divulgació científica impartida per la biòloga Evelyn Segura.
La xerrada d’Històries naturals tenia com a objectiu fer un recorregut en la vida de tots els éssers vius des del naixement, la reproducció i la mort, tot explicant curiositats animals i relacionant la biologia amb altres disciplines com les matemàtiques.
Va ser una xerrada molt propera, entusiasta i enriquidora en la que se’ns va mostrar la gran connexió amb la vida que té la biologia i les ciències naturals.

 

Torna